Uutiset

2020

20.5.2020

Länsimetro palkittiin Nordisk Lyspris 2020 -palkinnolla

Länsimetron valaistus on voittanut pohjoismaisen Nordisk Lyspris 2020 -palkinnon. Joka toinen vuosi järjestettävässä Nordisk Lyspris eli Nordic Lighting Design Awards -kilpailussa voittaja valitaan kunkin Pohjoismaan parhaina palkittujen valaistuskohteiden joukosta.

14.2.2020

REDIn kansipuisto on Vuoden Ympäristörakenne 2019

Kalasataman keskuksen REDIn suunnitelma voitti 2010 järjestetyn design-build-kilpailun. Suunnitelmaan sisältyi Arkkitehtitoimisto Helin & Co:n ideoima ja hahmottelema, REDIn katolla sijaitseva kansipuisto Bryga, joka on nyt toteutettuna valittu Vuoden Ympäristörakenteeksi 2019.

2019

27.2.2019

Helin & Co suunnittelee Metsä-paviljongin Tokion olympialaisiin 2020

Arkkitehtitoimisto Helin & Co suunnittelee Metsä-paviljongin Tokion vuoden 2020 olympialaisten yhteyteen. Suomen suurlähetystön tontille rakennettava, puurakenteinen paviljonki kohoaa kaupungissa keskeiselle paikalle lähelle Roppongia.

10.1.2019

Primääripihi kerrostalo palkittiin World Architecture News-palkintokilpailussa

Helin & Co Arkkitehtien suunnittelema Primääripihi kerrostalo on saanut kansainvälisessä WAN -palkintokilpailussa Higly Commended -tunnustuksen sarjassa Affordable Housing. Kilpailu on kansainvälisesti alan suurimpia, ja sen tavoitteena on edistää ja juhlistaa viimeisimpiä saavutuksia arkkitehtuurin saralla. Palkinnot jaettiin Lontoossa loppuvuodesta 2018.

2018

6.8.2018

Kalasataman Terveys- ja hyvinvointikeskus palkittiin jälleen

Kalasataman Terveys- ja hyvinvointikeskus palkittiin jälleen, tällä kertaa Iconic Awards 2018 Innovative Architecture kilpailussa Winner -palkinnolla.

27.6.2018

Helin & Co Arkkitehtien suunnittelema Kalasataman Terveys- ja hyvinvointikeskus on valittu World Architecture Festival -finalistiksi

Kalasataman Terveys- ja hyvinvointikeskus on saanut jo toisen kansainvälisen tunnustuksen tullessaan valituksi vuoden 2018 World Architecture Festivaalin finaaliin valmistuneiden terveysrakennusten kategoriassa. THK sai vastikään  Lontoossa European Healthcare Design Awards 2018 Highly Commended -palkinnon.

20.6.2018

Helin & Co Arkkitehtien suunnittelema Kalasataman Terveys- ja hyvinvointi­keskus on saanut arvostetun kansainvälisen arkkitehtuuri­palkinnon

Kalasataman Terveys- ja hyvinvointikeskus on saanut kansainvälisen European Healthcare Design Awards 2018 Highly Commended -palkinnon.

14.5.2018

Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus European Healthcare Design Awardsin finalistiksi

Brittiläinen Architects for Health -järjestö sekä media- ja koulutustoimisto SALUS Global Knowledge Exchange järjestävät vuosittain terveys- ja sairaanhoitorakentamisen European Healthcare Design Awards -kilpailun, joka ratkeaa European Healthcare Design -konferenssissa 12. kesäkuuta. Arvostettu European Healthcare Design Awards edistää terveydenhuollon ympäristöjen muotoiluun ja arkkitehtuuriin liittyvää tietoisuutta sekä standardeja.

8.5.2018

Helin & Co Arkkitehdit mukana Venetsian Arkkitehtuuri­biennalessa

Venetsian arkkitehtuuribiennaalin avajaisia vietetään 24.–25. toukokuuta. Suomen paviljongin näyttely Mind-Building esittelee suomalaisen kirjastoarkkitehtuurin kehittymistä kautta aikojen. Helin & Co Arkkitehtien suunnittelema Leppävaaran kirjasto on mukana paviljongin näyttelyssä yhtenä seitsemästätoista eri aikakauden kirjastorakennuksesta. Mind-Building kertoo suomalaisen kirjastoarkkitehtuurin tarinan esittelemällä kustakin rakennuksesta jokin sen erityispiirre. Venetsiassa tavataan!

17.4.2018

Helin & Co suunnittelee yli puolen miljoonan asukkaan kaupungin Nepaliin

Arkkitehtitoimisto Helin & Co suunnittelee Nepalin Kathmandun laaksoon noin 50 neliökilometrin kaupunkialueen 500 000–700 000 asukkaalle. Alue sijaitsee arvokkaan Unescon maailmanperintökohteen, vanhan pääkaupungin Bhaktapurin pohjoispuolella.

5.2.2018

Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus avautuu

Helsingin Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus edustaa toimialallaan aivan uudenlaista näkemystä. Kaupunkilaisten fyysisestä ja psyykkisestä hyvinvoinnista huolehditaan uudessa rakennuksessa kokonaisuutena – myös konkreettisesti samoissa avoimissa, monikäyttöisissä tiloissa. Ritva Mannersuo Helin & Co Arkkitehdeistä kertoo, että arkkitehtitiimi eläytyi hoidettavien ja hoitajien maailmaan.

2017

6.9.2017

Eduskuntatalo peruskorjattiin alkuperäiseen ilmeeseen

1.9.2017

Kalasataman keskuksen Itäväylä avautuu autoliikenteelle

Suunnittelukohteemme Kalasataman keskus on jälleen yhden askeleen lähempänä valmistumista, kun liikenne keskustasta palautuu suoristetulle Itäväylälle tänään! Itäväylän kevyen liikenteen yhteydet eivät vielä ole käytössä. Tuleva Kalasataman keskus on uniikki urbaani tihentymä, jossa asuminen, kauppakeskus, puistot ja useat liikennemuodot yhdistyvät laadukkaasti.