Helin & Co suunnittelee Metsä-paviljongin Tokion olympialaisiin 2020

Arkkitehtitoimisto Helin & Co suunnittelee Metsä-paviljongin Tokion vuoden 2020 olympialaisten yhteyteen. Suomen suurlähetystön tontille rakennettava, puurakenteinen paviljonki kohoaa kaupungissa keskeiselle paikalle lähelle Roppongia.

Suunnittelussa on otettu huomioon sekä Japanin että Suomen vahva puurakentamisen traditio. ”Paviljonki on helposti lähestyttävä ja autenttinen, mutta samalla korkealaatuinen ja tyylikäs”, paviljongin suunnitellut arkkitehti Pekka Helin sanoo.

Yksi paviljongin teemoista on kestävyys, ja rakennusta onkin tarkoitus hyödyntää myös tulevaisuudessa. ”Kun paviljonkia ei enää tarvita, se voidaan purkaa, pakataan kontteihin ja kuljetetaan seuraavaan kohteeseen. Paviljonkirakennuksen ydinviesti kävijälleen on se, miten Suomessa jalostetaan puuta teollisuuden käyttöön ekologisesti ja kestävästi”, Helin sanoo.

Metsä-paviljonki on monikäyttöinen tila, jossa voidaan järjestää esimerkiksi seminaareja, näyttelyitä ja erilaisia kulttuuritapahtumia. Lisäksi paviljonki toimii olympialaisten ja paralympialaisten aikaan Suomen olympiajoukkueen kokoontumispaikkana. Paviljongin toteutuksesta vastaavat yhteistyössä Metsä Group ja Business Finland.

Lisätietoja Metsä Groupin lehdistötiedotteesta sekä Business Finlandin sivuilta.