Länsimetro palkittiin Nordisk Lyspris 2020 -palkinnolla

Länsimetron valaistus on voittanut pohjoismaisen Nordisk Lyspris 2020 -palkinnon. Joka toinen vuosi järjestettävässä Nordisk Lyspris eli Nordic Lighting Design Awards -kilpailussa voittaja valitaan kunkin Pohjoismaan parhaina palkittujen valaistuskohteiden joukosta.

Palkinnon jakaa Pohjoismaiden valaistusjärjestöistä koostuva Nordic Light Committee, ja sen tavoitteena on tuoda esiin pohjoismaista valosuunnittelua ja sen erityispiirteitä. Vuodesta 2000 saakka jaettu palkinto tuli nyt ensimmäistä kertaa Suomeen.

Länsimetron valaistus on saanut laajalti tunnustusta myös aiemmin. Länsimetro on mm. nimetty vuoden 2019 valaistuskohteeksi, jonka yhteydessä annettiin erityistunnustus Lauttasaaren aseman valotaiteelle. Lisäksi Länsimetron valaistus on voittanut kansainväliset LDA Lighting Design Awards 2019: Highly Commended ja LIT Lighting Design Awards 2019: Winner -palkinnot.

Helin & Co Arkkitehdit vastasi Lauttasaaren ja Koivusaaren asemien pää- ja arkkitehtisuunnittelusta. Asemien valaistus suunniteltiin yhdessä Valoa Design Oy:n ja Lighting Design Collective Oy:n kanssa.

Lisätietoja järjestäjän sivuilta.