Kalasataman keskuksen tornitalo Loisto on valmistunut

Loisto-pilvenpiirtäjä Helsingin Kalasatamassa toivottaa asukkaansa tervetulleiksi. Nyt valmistunut Loisto on toinen kahdeksan rakennettavan tornin kokonaisuudesta, joka yhdessä tornien juuressa sijaitsevan REDI-kauppakeskuksen kanssa muodostaa Kalasataman keskuksen.

Kuten naapuritorni Majakka, myös 32-kerroksinen Loisto on korkeatasoinen, uudenlaista asumista edustava tornitalo. Asukkaiden käytössä on mm. erilaisia digipalveluja arkea helpottamaan sekä vierasasunto, jonka voi varata omille vierailleen. Myös yhteistiloja on paljon, ja ne ovat erityisen laadukkaat; upeat näkymät tarjoava terassialue, suuri saunaosasto, ulkoporeallas, kuntosali sekä klubi- ja juhlatila ovat asukkaiden käytössä. Palvelujen lisäksi on panostettu yleiseen viihtyvyyteen ja taiteeseen. Katutason aulassa tulijat vastaanottaa taiteilija Inni Pärnäsen Grada-koivuvanerista valmistettu taideteos Kesä.

Loiston asunnot on suunniteltu tehokkaiksi samalla kiinnittäen huomiota siihen, että pieniinkin huoneistoihin muodostuisi kauniita tiloja ja tilasarjoja sekä avaruutta. Avaruuden tuntua lisää huonekorkeus, joka on lähes kolme metriä. Parvekkeiden sijasta jokaisessa asunnossa on viherhuone, siirtolasiseinillä rajattu ympäri vuoden käytössä oleva lämmin tila.

Muutamaa asuntoa lukuun ottamatta kaikki Loiston 249 asunnosta on myyty, ja loputkin varattu. Ensimmäiset asukkaat muuttavat taloon syyskuun lopussa. Loiston lisäksi Kalasataman keskus saa lopullista muotoaan ja etenee myös toisaalla; kolmas torni on jo rakenteilla, ja neljännen rakentaminen on tarkoitus aloittaa myöhemmin tänä vuonna.

Lue lisää Kalasataman keskuksesta.